© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
13.06.2015 14:33:58

Mälkiä med risi?

Arsen Perić

Za torek, 30. junija, je HZS sklicala 37. redno skupščino, kar je sporočila po tem, ko se je sestalo predsedstvo, na katerem je prišlo do nekaterih trenerskih "osvežitev".

Na tem je, pričakovano, prišlo do potrditve Nika Zupančiča kot selektorja in Iva Jana kot njegovega pomočnika, hkrati so člani predsedstva malce premešali trenerske karte v drugih reprezentančnih selekcijah. Tako bosta vajeti izbrane vrste do 20 let prevzela nekdanja reprezentanta Jaka Avgustinčič in Dejan Varl, rise do 18 let bosta vodila Mitja Kern in Gorazd Rekelj, Jaka Adlešič in Aleš Sodja pa se bosta posvetila reprezentanci do 16 let.


Nekdanji selektor selekcije do 20 let Gorazd Drinovec bo odslej vodja strokovnega sveta, v katerem je novinec postal Tomaž Vnuk, zaradi nove službe ga je zapustil Zupančič. HZS bo po novem na strokovni ravni sodelovala z izkušeno trojko; nekdanjim selektorjem Matjažem Kopitarjem, trenerjem Appiana Murajco Pajićem ter Grenobla Edom Terglavom.

Jasno je, da bo liga INL to sezono opustošena. Skupaj v družbi šestih avstrijskih klubov bodo verjetno igrali le trije naši klubi – Slavija, Jesenice in Celje –, medtem ko sta sodelovanje zaradi težav s kadrom in financami odpovedala Triglav in MK Bled.

Najbrž se bo o tem govorilo tudi na skupščini HZS, ki –o tem smo že poročali –, zna biti veliko razburljivejša, kot bi sicer pričakovali. Verjeti je, da bo na tej prišlo do "rušenja" vodstva HZS, predsednika Matjaža Rakovca in generalnega sekretarja Dejana Kontreca.

Poročali smo že, da se je v boj za predsedniško mesto spustil direktor podjetja Elektro Celje Energija Mitja Terče, ki ga je v hokejske vode zvabil Ernest Aljančič. Terče in njegovi sodelavci (Diko Stević je recimo obiskal Slavijo) so svoj program že predstavili na ravni klubov in tako pred kratkim odprli boj za glasove. Nova struja naj bi si te že zagotovila pri Celju, Jesenicah mladi, Slaviji Jr. in Mariboru.

Po hokejskih koluarjih se šepeta še marsikaj, med drugim to, da bi z morebitno zamenjavo vodstva HZS Zupančič kaj hitro izgubil svojo novo zaposlitev. Po naših informacijah naj bi morebitna nova garnitura na selektorsko mesto ustoličila nekdanjega trenerja Jesenic in nato še Olimpije Heikkija Mälkiäja.