© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
14.05.2015 10:07:59

Anketa: Kako komentirate neuspeh hokejistov na SP? Kakšna je prihodnost slovenskega hokeja?

Reuters

Po svetovnem prvenstvu divizije ena, smo se za mnenje o risih obrnili na nekdanje hokejiste oziroma hokejske delavce.

RUDI HITI
Pred začetkom smo imeli visoke ambicije, toda reprezentanca tokrat ni odigrala tako, kot zna. Izpad je neuspeh, kar je bilo videti tudi na obrazih fantov, ki pa vseeno niso igrali slabo. Selimo se v nižji rang tekmovanja, v katerem smo skoraj predobri. Kopitar se je poslovil z mesta selektorja, kar ne sme vplivati na prihodnost hokeja. Trenerji so zmeraj v težkem položaju in bral sem, da je bilo v zakulisju veliko igric. Če prevzameš takšno delovno mesto, se moraš s tem sprijazniti. Novinarji so bili do njega še precej prizanesljivi, ne nazadnje so to ekipo sami izbrali za reprezentanco leta.

IVO JAN
Glede na to, da smo imeli z izjemo Davida Rodmana na voljo vse najboljše hokejiste, ki so bili tudi na OI v Sočiju, je bilo razočaranje veliko. Kaj je šlo narobe, bi najbolje vedeli igralci in trenerski štab, dvomim pa, da je bilo krivo pomanjkanje želje pri igralcih. Nekatere zadeve že na začetku niso šle tako, kot so si jih zastavili, potem pa je šlo samo še navzdol. Dobro je to, da smo prvenstvo zaključili z zmago in da nismo ostali brez točk. Za slovenski hokej to ni nič novega, saj smo teh premikov že vajeni. Bistveno je to, kakšen je položaj v slovenskem klubskem hokeju, od koder prihaja samo en reprezentant.

ANDREJ BRODNIK
To, da nismo obstali med elito, je neuspeh. Je pa res, da so bila pričakovanja javnosti previsoka, zato je bil tudi pritisk precej velik. Ne vem, kako se je ekipa pripravljala in kako je bila pripravljena, sem pa na to temo v zadnjem času poslušal kar nekaj očitkov in po koncu prvenstva so po navadi vsi najbolj pametni. Morda smo upali na kakšno podobno presenečenje, kakršnega smo bili deležni na OI, toda tam se je kar nekaj stvari izteklo nam v prid. Ni prvič, da smo se uvrstili med elito in izpadli, pa se je hokej še naprej igral. Moramo razmišljati pozitivno, ne pa biti preveč slovensko nevoščljivi.

MIHA REBOLJ
Res je, da je bil naš temeljni cilj obstanek med elito, in na žalost ga nismo dosegli. Tukaj je bilo v igri več dejavnikov, ki jih bodo morali podrobno preučiti in oceniti strokovnjaki. Morda je manjkala tista prava energija, zagotovo pa se nam določene stvari niso izšle tako, kot bi si želeli. Dejstvo je, da smo ravno nekje med elito in divizijo 1, je pa vsem v interesu, da se ta preskok spremeni v neko stalno stanje v elitni skupini. Žalostno je gledati, kako se morajo mladi slovenski hokejisti umikati tujcem, za slovenski hokej pa so odgovorni zveza in društva, ki skrbijo za razvoj domačih hokejistov.