© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
27.12.2015 11:55:17

Navijači kamenjali avtobus, eden od kamnov za las zgrešil trenerjevega sina

Po tekmi švicarske hokejske lige so navijači avtobus gostujoče ekipe napadli s kamni.

Lokalni derbi med Lausannejem in Servettom so s 3:0 dobili gostje, po zmagi pa jih je namesto vesele poti domov v Ženevo čakala zastrašujoča izkušnja.

Kakšen kilometer od dvorane se je na njihov avtobus namreč vsulo kamenje, ki je razbilo nekaj šip. Trener Chris McSorley je dobil vreznino na bradi, njegovega 13-letnega sina, ki se je peljal z moštvom, je eden od kamnov oplazil.

"Če bi ga zadel, bi bil lahko mrtev," je bil šokiran Kanadčan na klopi Servetta, nič manj prestrašeni in osupli nad dogodkom niso bili niti ostali člani moštva. Nekateri so ga dokumentirali in fotografije objavili na socialnih omrežjih.

Razlog za napad naj ne bi bila neposredno zmaga v prestižni tekmi, pač pa dejstvo, da v vodstvu Lausanneja že nekaj časa poteka spor med nekaterimi vodilnimi možmi in delničarji. Pravzaprav delničarjem, Hughom Quennecom, ki je - glej ga, zlomka - tudi lastnik Servettea.

Navijači Lausanneja že nekaj časa zahtevajo, da se Quennec umakne iz tega kluba, pred derbijem so izobesili transparent, na katerem je pisalo, da njihov klub ni igračka, nato pa protestno bojkotirali tekmo. In se očitno dobro pripravili na napad, ki je sledil ...