© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
28.05.2015 08:25:54

Blackhawksi kot Rangersi

Reuters

Hokejisti Chicago Blackhawks so v finalu zahodne konference lige NHL doma premagali Anaheim Ducks s 5:2 in izid v zmagah izenačili na 3:3.

Odločilna sedma tekma bo v noči na nedeljo po slovenskem času v Anaheimu. Najboljši mož na šesti tekmi je bil obrambni igralec Duncan Keith s tremi podajami.

Podobno kot dan prej, ko je ekipa New York Rangers v finalu vzhodne konference severnoameriške hokejske lige NHL izid v zmagah izenačila na 3:3, saj je doma premagala Tampa Bay Lightning s 7:3, je tudi Chicagu pred svojimi navijači uspelo premagati Anaheim in izsiliti sedmo tekmo, ki bo odločala o tem, katera ekipa se bo borila za šampionski prstan. To je bila šele tretja tekma med Chicagom in Anaheimom, ki se je končala po rednem delu igre. Druge tri so se končale šele po podaljšku.

chicago anaheim re
Reuters

Prva tretjina se je končala brez golov, v deveti minuti druge pa je v polno za domačo ekipo zadel Brandon Saad. S svojo prvo od treh podaj na tekmi je pri tem golu sodeloval Keith, ki je bil podajalec tudi pri drugem golu Chicaga, tega ga je v 11. minuti dosegel Marian Hossa, in tretjem, ko je bil dve minuti pozneje uspešen Patrick Kane in s katerim so domači hokejisti povedli s 3:0. Do konca tretjine je Patrick Maroon ob igralcu več izid znižal. Na začetku tretje tretjine je Clayton Stoner z golom račke vrnil v igro, toda v zadnjih treh minutah tekme je Andrew Shaw z dvema goloma zapečatil usodo gostov.

"Neverjetno je, kako je Duncan odigral nocojšnjo tekmo. Še zlasti to velja za drugo tretjino, ko je ne samo dobro igral v obrambi, temveč je odlično sodeloval tudi v napadu. Ampak to ni bilo prvič. Zasluženo je bil proglašen za najboljšega igralca tekme," je o svojem soigralcu Duncanu Keithu, ki se lahko v letošnji končnici pohvali že s štirinajstimi podajami in dvema goloma, dejal strelec drugega gola za Chicago Patrick Kane.

chicago anaheim re
Reuters

"Mislim, da smo prvič v tej končnici izgubili svojo mirnost. Preprosto nismo prišli do svoje igre. V drugi tretjini smo jim dovolili, da so narekovali ritem igre. Dosegli so tri hitre gole, ki so nas presekali. V tretji tretjini smo se za trenutek vrnili v igro, vendar nam ni uspelo izida izenačiti. Toda pred nami je še sedma tekma, ki jo igramo doma in prepričan sem, da znamo igrati dober hokej," je poraz Anaheima komentiral njegov napadalec Ryan Kesler.

V noči na nedeljo bo v Anaheimu na sporedu sedma tekma, ki bo dala dokončni odgovor o drugem finalistu lige NHL. Prvi bo znan v noči na soboto, ko bosta v dvorani Madison Square Garden v New Yorku svojo sedmo tekmo finala vzhodne konference igrala New York in Tampa.

IZID
Finale zahodne konference

Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks 5:2
(izid v zmagah je izenačen na 3:3)