© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
20.02.2015 09:56:04

Otočani sklatili vodilno ekipo lige

Reuters

Vodilna ekipa lige NHL Nashville je po šestih zaporednih zmagah doživel poraz.

Tega so mu prizadejali New York Islanders, ki so na svojem ledu slavili s 5:2 in zmagali šestič na zadnjih sedmih tekmah. Med strelce se je pri Newyorčanih spet vpisal John Tavares, ki je zadel na četrti tekmi zapored. Ob tem je prispeval še podajo. Prvi posameznik tekme bil sicer Nick Leddy z golom in dvema podajama.

"Vemo, da imamo dobro ekipo, in verjamemo, da lahko premagamo vsakogar. To tudi pričakujemo. Čaka nas še veliko tekem, tako da se še vedno najprej trudimo priti v končnico," je povedal Tavares. Islanders so se z zmago točkovno izenačili z vodilno ekipo Vzhoda Montrealom.

Ta je doma po kazenskih strelih z 2:3 izgubil s Florido, odločilni kazenski strel je izkoristil Dave Bolland. Po kazenskih strelih je z 2:3 izgubila tudi Philadelphia, Bryan Flynn je dosegel odločilni zadetek in prinesel zmago Buffalu.

Kkazenski streli so odločili še srečanje New York Rangersa in Vancouvra, slednji je slavil s 5:4. Henrik Sedin je dosegel dva gola za zmagovalce, odločilni kazenski strel pa je izvedel Radim Vrbata.

Prav tako je zaenkrat, kar zadeva končnico, varen tudi Pittsburgh, čeprav je doma izgubil s Columbusom (1:2). Zmagoviti gol je zabil Brandon Dubinsky 2:17 minute pred koncem. Washington, ki ima točko več od Pittsburgha v vzhodni konferenci, je s 5:1 odpravil peto ekipo zahodnega dela Winnipeg, Nicklas Backstrom je vpisal dva gola in podajo.

San Jose pa se je z zmago s 5:2 v Dallasu za dve točki oddaljil od Los Angelesa, ki je deveti v zahodni konferenci. Andrew Desjardins je k zmagi prispeval dva zadetka.

IZIDI
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres        2:3 - kazenski streli
New York Islanders - Nashville Predators    5:2
New York Rangers - Vancouver Canucks        4:5 - kazenski streli
Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 1:2
Washington Capitals - Winnipeg Jets         5:1
Montreal Canadiens - Florida Panthers       2:3 - kazenski streli
Dallas Stars - San Jose Sharks              2:5