© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
16.05.2024 12:28:40

Olimpija ima novega branilca, v zmajevo gnezdo prihaja volk

Profimedia

Olimpija Ljubljana naprej krepi ekipo.

Kanadčan Arvin Atwal je nova okrepitev obrambne vrste hokejistov Olimpije Ljubljana, so sporočili iz kluba. Tam so igralca opisali kor dinamičnega branilca, ki je učinkovit tudi v fazi napada. 

Nazadnje je Atwal igral pri volkovih iz Pustertala, pri ekipi, ki je Olimpiji preprečila preboj v letošnjo končnico lige ICEHL.

Lani je bil statistično gledano najboljši branilec italijanskega moštva iz Brunica, v kvalifikacijah, v boju z zeleno-belimi, je zbral tudi tri podaje.

V preteklosti je igral za ekipo HK Spisska Nova Ves na Slovaškem, pa tudi v najboljši nemški ligi DEL, pred tem pa v severnoameriških ligah AHL in ECHL.

"V moštvo smo želeli pripeljati igralca, ki zna odigrati trdo in odločno, ko je to treba. Z Arvinom smo poleg tega dobili tudi kakovostnega branilca, ki se odlično vključuje v fazo napada. S svojo karizmo in pozitivno naravnanostjo odlično sodi v koncept izgradnje ekipe s pravim karakterjem in visoko ravnijo vrednot," je prihod Atwala komentiral Anže Ulčar, direktor hokejskega kluba Olimpija Ljubljana.

Z Olimpijo imajo pogodbo za sezono 2024/25 podpisano: vratarja Lukaš Horak (Češ), Luka Kolin, branilci Arvin Atwal (Kan), Rožle Bohinc, Jan Ćosić, Aljoša Crnović, Tian Hebar, Bine Mašič, Žiga Pavlin in napadalci Miha Beričič, Maris Bičevskis (Lat), Rok Kapel, Kale Kerbashian (Kan), Lovro Kumanović, Alexandre Lavoie (Kan), Marcel Mahkovec, Žiga Mehle, Žiga Pance, Robert Sabolič, Nik Simšič, Jaka Sodja, Blaž Tomaževič, Luka Vodlan, Miha Zajc.