© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
hu
hu
26.02.2022 20:58:35

Železarji UDARILI PO MIZI in premagali Lustenau

alesfevzer.com

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi drugega dela alpske lige premagali Lustenau s 5:2 (2:0, 2:0, 1:2).

Jeseničani so, potem ko so z Asiagom izgubili za zeleno mizo, ker vodstvo tekmovanja ni ugodilo njihovemu pojasnilu o zdravstvenih težavah pred sobotno tekmo, dosegli dve zanesljivi zmagi na terenu. Najprej so v gosteh premagali Ritten s 7:2, danes pa na domačem ledu še Lustenau s 5:2 in so spet drugi na lestvici skupine master, kjer je šest najboljših po prvem delu.

Danes so bili gostje le ob koncu zadnje tretjine kolikor toliko enakovredni, zadeli pa so šele, ko so lahko le še ublažili poraz. Prva tretjina se je začela s hitrim vodstvom železarjev, za katerega je poskrbel Eric Pance, dober "power-play" v tej tretjini je z drugim golom na tekmi nato potrdil še Jure Sotlar.

V nadaljevanju so domači v razmaku le dobrih dveh minut vodstvo povišali že na 4:0, zadela sta Gašper Seršen in Miha Logar, šele v 44. minuti pa je Lustenau dosegel prvi gol. Zmage domačih pa ni mogel ogroziti, kar je s petim zadetkom dokončno potrdil še Sašo Rajsar v 58. minuti.

Jeseniška zasedba je tako dosegla četrto zmago v skupini master, do konca tekmovanja v tem delu ima še dve tekmi: v četrtek v gosteh pri Cortini in v soboto doma proti Fassi.