© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
17.11.2018 21:09:21

Jeseničani zanesljivo do nove zmage

www.alesfevzer.com

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Bregenzerwald s 5:2 (1:0, 2:1, 1:1).

Končni izid kaže na zanesljivo zmago železarjev, ki pa so si privoščili padec v igri in dopustili tekmecem, da so se približali le na zadetek zaostanka.

Začetek sicer ni kazal na to, saj so domači povedli že ob prvem vstopu v napadalno tretjino, po 21 sekundah je zadel Luka Bašić. V drugi tretjini je vodstvo najprej podvojil Gašper Seršen, ob številni prednosti pa v 35. minuti še Urban Sodja. A namesto da bi slovenski prvaki rutinsko pripeljali tekmo do konca, so hokejisti Bregenzerwalda ob koncu druge in na začetku tretje dosegli dva gola in znižali na 2:3.

Zadnjo besedo so vendarle imeli železarji, kapetan Andrej Tavželj je spet poskrbel za trdnejše vodstvo, zadnji gol, svojega drugega na tekmi, pa je dosegel Seršen v 52. minuti.

Jeseničani so z novo zmago, tretjo zaporedno, uspešno premagali manjšo krizo pred tedni, ko so izgubili štirikrat zaporedoma. Dvig forme prihaja ob pravem času, saj bo naslednji teden v nedeljo na sporedu drugi letošnji derbi v alpski ligi, a dan pred tem, v soboto, Jeseničane čaka še gostovanje pri Kitzbühlu. Na lestvici pa so zdaj Jeseničani že izenačeni z Ljubljančani, oboji imajo po 30 točk.