© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
14.03.2016 10:07:00

Graška odpuščanja

Arsen Perić

Po sezoni, ki so jo znova sklenili razočarani, saj so tretjič zapored ostali brez uvrstitve v končnico lige EBEL, je v Grazu že prišlo do poštenih sprememb.

Moštvo bo moralo zapustiti kar devet igralcev, med temi tudi naša reprezentančna branilca Sabahudin Kovačević in Aleš Kranjc. Mesto v ekipi, ki jo bo tudi prihodnjo sezono vodil slovenski trener Ivo Jan, je na primer izgubil tudi kapetan Philipp Pinter, pogodbe pa na avstrijskem Štajerskem ne bodo podaljšali niti nekdanjima zmajema Kevinu Mitchellu in Rolandu Kaspitzu ter Corinu Konradsheimu, Mortenu Poulsnu, Leonu Konecnyju in Dominiku Franku.

Kot že mnogokrat doslej so se pri črnih panterjih znova odločili, da ekipo še enkrat zgradijo na novo, čeprav imajo s 15 igralci že sklenjene dogovore. A vseeno se bodo obrnili v nekoliko drugačno smer. "Pogodbo ima podpisano kar nekaj mladih avstrijskih igralcev in to je jasen znak, da v svoji ekipi hočemo čim več Avstrijcev ter s kontinuiranim delom mladih domačinov graditi prihodnost," je moto kluba opisal Ivo Jan.