© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
04.12.2015 15:28:37

Žiga Pance 'telovadil' v celovškem bazenu

Grega Wernig

Slovenski pokalni zmagovalci iz Ljubljane bodo danes nadaljevali boje v ligi EBEL. V 27. krogu Telemach Olimpijo čaka gostovanje v Beljaku, pri ekipi, ki so jo ob pred mesecem dni na domačem ledu premagali s 4:1.

Tokrat se bodo zmaji drugič v sezoni predstavili zvestim beljaškim navijačem, prvič so avstrijsko Koroško zapustili praznih rok oziroma s porazom 1:4.

Pri Beljačanih se to sezono dokazujeta naša olimpijca Miha Verlič in Žiga Pance, tudi nekdanja zmaja, ki bosta danes rade volje pozdravila prijatelje in nekdanje soigralce.

Pred tem srečanjem smo včeraj poklicali Žiga Panceta, hokejista, ki je kot mnogi vesel, da je napočil nov mesec, praznični december. A pri Žigi se prazniki še zdaleč niso znašli v ospredju. December je toliko raje pozdravil, ker je to pomenilo, da je večji del novembrskih težav že za njim.

ziga pance gw
Grega Wernig

Naš napadalec si predvsem drugi del novembra ne bo ohranil v lepem spominu. Ljubljančan je veliko časa preživel v družbi fizioterapevtov. Na drugi tekmi lige EBEL po reprezentančnem premoru si je v Salzburgu poškodoval ramo. "Zgodilo se je nekaj minut pred koncem tekme. Ker ploščka nisem imel v posesti, nisem pričakoval naleta, moje telo je bilo zato sproščeno. Ko sem priletel v ogrado, se je mišica natrgala na več mestih," je okoliščine poškodbe, ki so ga iz tekmovalnega ritma oddaljile do pretekle nedelje, opisal naš sogovornik.

V Beljaku v postavi tudi Andrej Hebar

Hokejisti izpod Rožnika včeraj niso stopili na led, saj je dvorano Tivoli zasedel koncert skupine Mi2. Zato so, čeprav so v torek osvojili slovenski pokal, trenirali v sredo, včerajšnji prost dan pa je zeleno-belim zaradi napornejšega začetka tedna prišel še kako prav. Drevi v Beljaku bodo, kot kaže, zmaji igrali okrepljeni, v moštvo se vrača Andrej Hebar. Še vedno so poškodovani Tomaž Trelc, Aljaž Uduč (oba hrbet) in Matej Hočevar (rebra).

Bolečine so bile precej hude. Teden dni ni mogel dvigniti roke, terapije pa je zaČel že dan po poškodbi. "Dva tedna sem se vsak dan vozil v Celovec, kjer ima naš klub dogovor z zdravstvenim center oziroma zdravniki, ki so poskrbeli zame. Med drugim smo v bazenu hitro začeli razgibavati ramo, bilo je dobro, saj v vodi ne čutiš bolečine," nam je eno od terapij opisal 26-letni Ljubljančan, ki se je že po prvem tednu vrnil na led, kjer pa je ploščke lahko samo gledal: "Po treningih ekipe sem sam oziroma s še enim soigralcem, ki se vrača po poškodbi, treniral samostojno oziroma pod nadzorom trenerjev. Brez ploščka, brez fizičnega stika. Tudi tako sem vzdrževal kondicijo."

MOGOČE JE VSE TO SAMO V GLAVI
Kot rečeno, je v nedeljo odigral prvo tekmo po poškodbi, za katero pa ne more reči, da je stvar preteklosti. Rama je še naprej precej boleča. "Bolečina bo prisotna še kar nekaj časa. Čutim jo pri strelu, pri fizičnem stiku," je pojasnil Žiga, ki ga pred hokejskimi aktivnostmi zdaj vedno čaka tesno povijanje obolelega sklepa. "Mogoče je vse to v glavi, da se bolj varno počutiš, a pomaga," je dodal.

ziga pance ap
Arsen Perić

Ni pa poškodba edina stvar, s katero se je Žiga ukvarjal zadnje čase. Po porazu v Ljubljani in reprezentančnem premoru so beljaški orli dočakali spremembo na trenerskem mestu. Po treh letih je klop zapustil Finec Hannu Järvenpää, na mesto, kjer je že bil, se je vrnil Kanadčan Greg Holst. "Vsekakor gre za trenerja, ki sta si različna, kot sta si različna dan in noč," je pojasnil naš sogovornik in nadaljeval: "Hannu je bil miren, nikomur ni nikoli hotel nič žalega, bil je predober. Holst je drugačen, bolj strog, vsakemu pove, kar mu gre."

Žiga je še dejal, da se njegov vpliv že vidi, Beljačani na zadnjih tekmah igrajo boljše. "Ne morem reči, da je Holst boljši trener, a njegov pristop nam preprosto bolj ugaja. Z menjavo smo zadovoljni, dobro nam je dela, forma se nam dviguje, kako daleč bomo segli, pa bomo še videli."

ziga pance gw
Grega Wernig

S spremembo trenerja nam je Pance zagotovil, da se v moštvu status slovenskih napadalcev ni spremenil. "Dovolj igrava, pri Holstu pa je tako, da na led pošilja igralce, ki so v najboljši dnevni formi."
Nazadnje smo se z otrokom Olimpijine hokejske šole posvetili še njegovi matični ekipi. "Vsi vemo, da je Olimpija ekipa, ki nikoli ne popusti, da ne glede na rezultat vedno igra do zadnjega zvoka sirene. Nazadnje smo pri njej zapravili veliko priložnosti, ki jih moramo tokrat izkoristiti, najbolj pa je pri zmajih treba paziti na preobrate na modrih črtah in protinapade," je nevarnosti in pasti nekdanjega moštva pokomentiral prvi Slovenec, ki je osvojil ligo EBEL. To mu je pred dvema sezonama uspelo z Bolzanom, prav Žiga pa je v podaljšku pete tekme finala dosegel zmagoviti zadetek za naslov prvaka.