© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
24.07.2015 09:39:50

Za hokejiste ga ni vredno narediti

Grega Wernig

Točno deset dni hokejiste Telemacha Olimpije loči od začetka nove sezone, v katero bodo zmaji startali 3. avgusta. Precej malo časa, lahko rečemo, saj je na Celovški 25 še kar nekaj stvari v zraku.

A po besedah predsednika kluba Marka Popoviča to ne velja več, ko beseda nanese na glavnega trenerja. Včeraj dopoldne, ko smo Popoviča poklicali, nam je namreč povedal, da je pravkar končal telefonski pogovor s Fabianom Dahlemom. "Glede Dahlema lahko rečem, da je vse urejeno. Ne morem zatrditi, da je že uradno, saj pogodbe še ni podpisal, vendar pa imava džentelmenski dogovor, da bo ostal na klopi Olimpije," nam je zagotovil Popovič.

olimpija dornbirn ap
Arsen Perić

V zadnjih tednih se je kader igralcev povišal na številko 13. Anže Ropret je bil zadnji, ki je podaljšal dogovor z zmaji, s preostalim, tistim bolj izkušenim delom moštva, pa gre vse po isti poti. "Z večino igralcev, ki so za Olimpijo igrali lani, je dogovorjeno praktično vse; ko bodo prišli z dopusta, bo sledilo podpisovanje pogodb. Ekipa bo, kot že večkrat rečeno, zelo podobna lanski," je nadaljeval naš sogovornik.
In tujci? "Imamo ogledane, nekaj ponudb smo že poslali. Najprej hočem zagotoviti storitve Slovencev, potem bomo videli, kaj sploh potrebujemo, in to zapolnili s tujci."

880-32-popovic gw
Grega Wernig

Pripravljalne tekme Olimpije

Za zdaj imajo zmaji potrjeni dve tekmi. Prva je na sporedu 15. avgusta na Bledu z Vienno, druga 29. avgusta na Jesenicah z železarji. Okoli 13. avgusta bodo morda v Zalogu igrali z Grazem, obetata se jim tekmi v Budimpešti, bržčas se bodo Ljubljančani na začetku septembra udeležili turnirja v Szekesfehervaru, dogovarjajo pa se tudi z Bolzanom. Največje težava, s katero se srečujejo, je seveda zagotovitev termina ledu v Sloveniji.

Ob prisilni poravnavi, ki je trenutno Popovičeva prioriteta (glede tega naj bi bilo vse jasno 8. avgusta), pa se je, ko smo ga povprašali o pripravah, dokaj slikovito izrazil, da se mu blede. Največja skrb je zagotovitev treningov na ledu. V Tivoliju bo ledena ploskev pripravljena šele 18. avgusta, kar je tri tedne kasneje kot v zadnjih sezonah; lani so zeleno-beli na tivolski led stopili 28. julija. 

Po naših informacijah to poletje ledu v Ljubljani ne potrebujejo umetnostni drsalci, za hokejiste pa ga očitno ni vredno narediti. "Zakaj bo led šele 18. avgusta, ne vem. O tem odloča Zavod Tivoli. Tivoli naj bi gostil neke dogodke in koncerte, pri čemer najbrž ni dovolj povpraševanja po ledu in se jim ga prej ne izplača delati. Ne vem," je ugibal Popovič.

telemach olimpija ap
Arsen Perić

Olimpija zdaj išče alternative za ledene treninge. Najbrž bodo prvi avgustovski teden trenirali kar na Jesenicah. Bled je zaseden oziroma so ure neprimerne, Maribor pa je zaradi dela na avtocesti precej neugoden, saj bi bilo v tem primeru bolje, da bi zmaji v štajerski prestolnici tudi prebivali. Stroški s tem samo naraščajo, plačevanje dragih ur ledu (cena ure se giblje okoli 150 evrov) v drugih dvoranah pa je prav tako nesmiselno, še posebej ker v Tivoliju Olimpiji za led ni treba plačevati – Mestna občina Ljubljana vsako sezono med klube porazdeli kvoto brezplačnih ur, s katero si zmaji pokrijejo celotno tekmovalno in tudi pripravljalno obdobje, ki bo pri njih doma tokrat precej krajše.

Trenutna postava Olimpije
Vratar: Tomaž Trelc
Branilca: Kristjan Čepon, David Planko
Napadalci: Sebastijan Hadžič, Jure Sotlar, Žiga Pešut, Gregor Koblar, Anže Ropret, Luka Kalan, Aljaž Ogrizek, Nik Pem, Jaka Zdešar, Aljaž Uduč
Galerija