© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
20.03.2015 22:38:13

Padec prvakov

Arsen Perić

Samo z enim hokejistom se lahko Slovenci pohvalimo, le eden bo igral med najboljšimi štirimi ekipami v ligi EBEL. Luka Gračnar si je s Salzburgom mesto v polfinalu zagotovil že pred časom, danes je postalo jasno, da bo v njem igral kot edini ris.

Bolzano Žiga Panceta je bil do nocoj v igri za najboljšo četverico, vendar pa se aktualnim prvakom ni uspelo prebiti na naslednjo raven tekmovanja v razširjenem avstrijskem prvenstvu.

Danes so italijanski lisjaki morali še četrtič priznati poraz črnim krilom iz Linza, ki so odločilno sedmo tekmo četrtfinalne serije na domačem ledu dobili s 4:3. Slovenec na delu na Južnem Tirolskem se v statistiko tokrat ni vpisal, odločilni zadetek pa je za Linz v 53. minuti dosegel Mike Ouellette, ki se je izkazal z golom v power playu.

V polfinale so se tako uvrstili štirje avstrijski klubi: Salzburg, KAC Celovec, Vienna in Linz. Rdeči biki se bodo borili z rdečimi zmaji, Dunajčani pa z moštvom iz Gornje Avstrije.

Polfinalni obračuni pa se bodo začeli to nedeljo, v finale se bosta uvrstila kolektiva, ki bosta prva prišla do štirih zmag.