© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
04.06.2024 11:51:11

Manjka le še uradna potrditev! Planica bo gostila svetovno prvenstvo, vse bo znano danes!

Profimedia

Dolina pod Poncami je v pričakovanju dodelitve novega svetovnega prvenstva v poletih. Kandidaturo za izvedbo prvenstva leta 2028 je Smučarska zveza oddala že lani spomladi, danes pa bo na Islandiji znana še uradna odločitev o tem, kdo bo gostil najboljše letalce na smučeh v letu 2028, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Planica v boju za organizacijo svetovnega prvenstva v smučarskih poletih za leto 2028 nima protikandidata, zato gre pričakovati, da bo današnja odločitev na razglasitvi Mednarodne smučarske in deskarske zveze (Fis) v Reykjaviku na Islandiji zgolj formalnost. Odločitev bo padla po napovedih drevi ob 20.30.

Planica je v zgodovino vpisana kot prva, ki je gostila svetovno prvenstvo v poletih, in sicer leta 1972, zadnjega, sedmega pa leta 2020, ko je izvedbo prvenstva zamaknila pandemija novega koronavirusa. Takrat je bilo možno prvič najboljše letalce na svetu pod Poncami spremljati pod žarometi.

Smučarska zveza Slovenije je kandidatura za osmo svetovno prvenstvo v poletih v Planici oddala tudi z željo po tem, da bi dolina pod Poncami čez štiri leta prvič gostila tudi boje skakalk za snežinke na tekmi svetovnega prvenstva v poletih.