© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
10.02.2024 12:36:42

Groza v Banskem! Po padcu mu je zdravnik v pljuča zabodel cevko...

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.
Profimedia

V petek se je v Banskem zgodila huda nesreča, ki bi lahko mladega smučarja stala življenja.

Kanadski smučar Liam Wallace je v petek na treningu v Banskem padel in se hudo poškodoval. Na srečo je bil blizu avstrijski zdravnik, ki mu je takoj pomagal in mu rešil življenje. 

24-letni Wallace je normalno treniral, ko ga je na progi obrnilo in Liam je grdo padel. Mladi Kanadčan je imel pri padcu notranje krvavitve in več zlomljenih reber. Na srečo pa je bil blizu kraja nesreče zdravnik avstrijske reprezentance. Po radijski zvezi je slišal za nesrečo in, ker je bil blizu kraja dogodka, se je takoj odpravil do nesrečnega Kanadčana. Sreča v nesreči za Wallacea, kajti zdravnik je takoj poskrbel za ponesrečenca, ob tem pa mu je tudi punktiral prsni koš (odstranil je kri, ki se je nabirala v prsni votlini). S tem je mladeniču rešil življenje. Wallacea so seveda takoj s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Sofijo, zdaj pa naj bi bilo njegovo zdravstveno stanje stabilno.  

Wallace, specialist za tehnični disciplini, je do zdaj nastopil na 27 tekmah svetovnega pokala, a mu do zdaj še ni uspelo osvojiti niti ene točke. Sicer pa so v tem trenutku športni rezultati nepomembni, saj je pomembno le, da mladenič čim prej okreva.