© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
28.01.2024 13:24:37

Ni mogla skrivati čustev! Niki Prevc se je od srce odvalil kamen, po zmagi pa je priznala, da ...

alesfevzer.com

Slovensko veselje na Ljubnem ob Savinji.

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (276,8 točke) je zmagovalka druge posamične tekme za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji. Na veselje domačih pristašev je v finalu zadržala prvo mesto in premagala sobotno zmagovalko Avstrijko Evo Pinkelnig (271,7) ter rojakinjo Niko Križnar (268,9).

Prevc  je zmagala na veliko veselje domače publike, ki ji je že po sobotnem drugem mestu obljubila, da bo na nedeljski tekmi storila vse za zmagoslavje. Po zmagi se ji je od srca odvalil kamen. "Me veseli, da sem izpolnila obljubo in sva skupaj z Niko navdušili navijače, ki so si vzeli čas in prišli na tekmo. Ta zmaga je zame še več vredna, ker mi je bilo ta konec tedna res težko tekmovati. Rada bi navdušila gledalce in zato je ta tekma večji izziv. Se pa ob koncu tudi bolje počutim," je v prvi izjavi za TV Slovenija priznala Nika Prevc.

Odleglo je tudi trenerju Zoran Zupančiču: "Res mi je odleglo. Čestitke za izvrstne predstave Nikama. Vesel sem, da se je na koncu tako razpletlo. Sploh po prvem skoku je šlo za desetinke. Upam, da je to dovolj lepa zahvala organizatorjem, domačinom in vsem, ki so se trudili za to prireditev."