© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
31.12.2023 09:45:55

Škandal v smučarskih skokih! Zmagovalec prve preizkušnje novoletne turneje bi moral biti diskvalificiran!

Danes se bo v nemškem Garmisch-Partenkirchnu nadaljevala novoletna turneja, precej prahu pa v javnosti še zmeraj dviguje zmagovalec prve preizkušnje.

Nemec Andreas Wellinger je v petek zmagal na tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalcev v Oberstdorfu, kjer se je začela 72. novoletna turneja štirih skakalnic, v javnosti pa se je konec tedna razvnela prava debata o tem, ali bi morali Nemca diskvalificirati ali ne.

Razlog za to je njegov dres, ki je bil po koncu četrtkovih kvalifikacij vse prej kot popoln. Wellinger je namreč imel veliko luknjo pod desno pazduho, o čemer se lahko prepričate tudi na zgornji fotografiji, kontrolor materiala pri Mednarodni smučarski zvezi Christian Kathol je neomajan. "Če bi jaz pregledal to obleko, bi ga zagotovo diskvalificiral. Tokrat je imel veliko srečo," je zatrdil Kathol.

Da bi Wellingerja zaradi te napake naknadno diskvalificirali, ni možno, saj imajo ostale ekipe po tekmi 15 minut časa, da se pritožijo, česar pa ni naredila nobena reprezentanca.

S to napako so nemški mediji soočili tudi Wellingerja, ki pa je v svoj zagovor povedal le to, da se je očitno preveč veselil in so posledično popustili šivi na dresu.