© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
06.03.2023 13:03:24

Anže Lanišek s to potezo razjezil izjemnega Norvežana in napovedal veliko maščevanje!

Martin Metelko

Zanimivo razkritje.

Odlični Norvežan Halvor Egner Granerud je po ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v Planici priznal, da ga je zelo razjezila poteza Anžeta Laniška. Tako zelo, da se je odločil, da se odličnemu Slovencu tudi maščuje.

Vse skupaj se je začelo, ko je Lanišek v prvi seriji pristal pri 138 metrih in se odličnega skoka neizmerno razveselil. Smuči je dvignil visoko v zrak, spodbujal publiko, kot bi že zmagal. To je očitno zelo zmotilo Graneruda. "Prezgodaj je bilo za takšno veselje, saj so bili na vrhu še trije skakalci v prvi seriji," je povedal in razkril, da je pripravil maščevanje Slovencu.

Ko je Norveški zagotovil že najmanj srebro je v izteku skakalnice začel mahati s kazalcem in pritiskal na Laniška, ki je še čakal na svoj skok. "Stoodstotno so bile to miselne igrice. Moral sem malce pobrskati po zbirki trikov. Predvsem sem si želel, da bi trajalo, on pa bi v tem času izvedel, da sem dobro skočil," je razkril Granerud. A maščevanje ni uspelo, Slovenija je prišla do prigaranega zlata, Norvežani pa so se lahko obrisali pod nosom.