© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
24.03.2022 14:16:26

Avstrijec, ki bi se skorajda 'POLOMIL' V PLANICI, pojasnil, s kakšnimi TEŽAVAMI se srečujejo LETALCI!

V Planici imajo velike težave.

Organizatorji Planice imajo velike težave. Kot smo že poročali, so morali odpovedati trening zaradi težav z zaletno smučino, prav tako so morali prestaviti tudi začetek kvalifikacijske serije, ki se bo, če ne bo dodatnih težav, začela ob 15. uri. V zaletni smučini se je zaradi močnega sonca namreč začela nabirati voda, kajti hlajenje ne deluje najbolje. 

Eden izmed tistih, ki bi se zaradi tega skorajda ponesrečil, je bil avstrijski smučarski skakalec Jan Hörl, ki je imel na spodnjem delu zaletišča ogromno težav in se je komaj obdržal na smučeh ter izognil padcu. Po njegovem nastopu so prekinili trening in kvalifikacije preložili za štiri ure, ko bo tudi vreme ustreznejše.

Olimpijski prvak z ekipne tekme Hörl je med zaletom zaradi premehke smučine, v kateri se je nabrala voda, tako padel iz ravnotežja, da se je le s težavo izognil padcu. Salzburžan se je pravočasno postavil v pravi položaj in zdržal skok do 97,5 metra. "Povsem na vrhu je senca na progi, spodaj vanjo sije sonce. Zapelješ po smučini, želiš biti aktiven čez smučko. Nenadoma te zaustavi, 'cukne' in potisne noter," je za ORF povedal Hörl. Instinktivno je v delčku sekunde reagiral pravilno. "Zdaj sem le zelo vesel, da še vedno lahko stojim tu," je dodal v izteku.