© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
09.01.2022 08:52:00

KAAJ?! Noriaki Kasai na OLIMPIJSKIH IGRAH! Legendarni Japonec poskrbel za VELIKO PRESENEČENJE!

Arsen Perić

Zanj bodo to že devete olimpijske igre, a tokrat v drugačni vlogi.

Legendarni japonski smučarski skakalec Noriaki Kasai je še pred dvema letoma nastopal v elitni konkurenci svetovnega pokala, s skromnimi rezultati pa je pred lansko zimo izgubil mesto v japonski A-reprezentanci. Kljub temu je 49-letni Japonec ohranil upanje, da se bo še vrnil med najboljše skakalce, skrival pa ni niti sanj o nastopu na letošnjih olimpijskih igrah v Pekingu. V Sočiju je pred osmimi leti osvojil srebro na posamični tekmi na veliki skakalnici in bron na ekipni tekmi, skupno pa je nastopil že na osmih olimpijadah, prvič že leta 1992 v Albertvillu.

Pred dnevi je postalo jasno, da bomo velikega ljubljenca slovenskih pristašev smučarskih skokov videli tudi na pekinški skakalnici, a ne v vlogi tekmovalca. Kasai se bo moral na svojih devetih igrah sprijazniti z vlogo strokovnega komentatorja japonske televizije Fuji TV. "Z izkušnjami, ki sem jih nabral kot osemkratni udeleženec olimpijskih iger, bi rad z gledalci delil emocije, ki jih ta šport ponuja. Rad imam nove izzive in to mi daje novo motivacijo," je domačim medijem zaupal veteran.

V japonski ekipi bodo v boju za olimpijska odličja poleg svežega zmagovalca novoletne turneje Rjojuja Kobajašija nastopili še njegov starejši brat Junshiro, Jukija Sato, Daiki Ito in Naoki Nakamura.