© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.12.2021 10:33:39

Mastnak sezono začel s petim, Košir z osmim mestom

Profimedia

Slovenski deskarji na snegu so solidno začeli sezono svetovnega pokala, a pike na i, na katero so upali po kvalifikacijah paralelnega veleslaloma v ruskem Banoju, ni bilo. Tim Mastnak, najhitrejši v kvalifikacijah, je izpadel v četrtfinalu, na koncu zasedel peto mesto, Žan Košir pa je bil osmi.

Rok Marguč je zasedel 23. mesto, brez izločilnih bojev pa je ostala tudi Sara Goltes.

Mastnak je v osmini finala prepričljivo izločil Italijana Maurizia Bormolinija in se mu oddolžil za lanski poraz na tem prizorišču, ko je bil Italijan hitrejši za vsega stotinko sekunde, v četrtfinalu pa ga je premagal Nemec Stefan Baumeister, s katerim je Mastnak pred sezono treniral na Švedskem, ki je bil kar precej boljši.

Košir je v osmini finala ugnal domačina Igorja Slujeva, lani drugega na tej tekmi, v četrtfinalu pa je Rusa maščeval njegov bolj izkušen rojak Andrej Soboljev, Slovenec je za njim zaostal 94 stotink sekunde.

Zmagovalec tekme je postal Južnokorejec Sangho Lee, ki je v velikem finalu izkoristil napako Baumeistra, ki proge ni prevozil, podobno kot v malem finalu Mirko Felicetti, Italijan je tako moral čestitati tretjeuvrščenemu Soboljevu.

Pri dekletih je zmagala domačinka Sofija Nadiršina, v finalu je bila boljša od Nemke Ramone Hofmeister, tretje mesto je zasedla še ena Nemka Caroline Langerhorst.