© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
13.12.2020 16:51:06

SIJAJNI OBETI! Preporod Slovenije v Planici, orli se bodo v finalu borili za ...

m24.si

V Planici poteka ekipna tekma svetovnega prvenstva.

Nemški smučarski skakalci vodijo po prvi seriji zadnjega dejanja svetovnega prvenstva v poletih v Planici, moštvene tekme, na kateri nastopa vsega osem reprezentanc. Slovenski skakalci so navkljub pretresom znotraj reprezentance zelo dobro opravili nastope in so po polovici tekme na četrtem mestu. Za stopničkami zaostajajo za 18,4 točke.

Nemci na čelu z novim svetovnim prvakom Karlom Geigerjem in tretjeuvrščenim Markusom Eisenbichlerjem lovijo prvi ekipni naslov v poletih, drugi so branilci naslova iz Oberstdorfa 2018 Norvežani, tretji pa Poljaki.

Za Slovenijo je nastope odprl Domen Prevc, ki je poletel do 211 metrov, tako da je domača reprezentanca po prvi skupini pristala na četrtem mestu za Norvežani, Poljaki in Nemci.

V drugi skupini je nastopil slovenski rekorder Peter Prevc, ki se mu sprva na internih kvalifikacijah ni uspelo vrstiti v slovensko reprezentanco za to SP, po incidentu s Timijem Zajcem in dovoljenju Mednarodne smučarske zveze (Fis) pa je prišel reševat ekipo. Uspel mu je najboljši polet ta teden - 221 metrov - in Slovenija je na četrtem mestu zmanjšala zaostanek za najboljšimi - Norveško, Poljsko in Nemčijo.

Najmlajši član ekipe Bor Pavlovčič je v tretji skupini pristal pri skromnih 200 metrov, a je, tudi zahvaljujoč veliki napaki Avstrijcev, zadržal četrto mesto. Vodstvo je prevzela Nemčija.

V zadnji skupini pa je nastopil najmočnejši člen slovenske vrste ta konec tedna Anže Lanišek, ki mu je uspel izjemen polet do 231 metrov, kar je bila tretja daljava prve serije za Geigerjem in srebrnim s posamične tekme, Norvežanom Halvorjem Egnerjem Granerudom.