© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
05.02.2020 12:28:16

Velika SPREMEMBA v slovenski skakalni reprezentanci, PREVC je to odločitev zelo TEŽKO SPREJEL

Cene Prevc
Cene Prevc
alesfevzer.com

Sezona svetovnega pokala se za skakalce konec tedna nadaljuje na veliki skakalnici v Willingenu, naslednji vikend pa nato že sledijo prvi poleti v sezoni na Kulmu.

Zaradi tega se je glavni trener Gorazd Bertoncelj z mislimi na marčevsko svetovno prvenstvo v poletih v Planici, kjer potrebuje pet "močnih" letalcev, odločil, da močno premeša reprezentanco. "Z rezultati v Saporu smo zelo zadovoljni. Niso bili vrhunski, a za stopničke se moramo še malo bolj potruditi, ne samo imeti asa v rokavu z vetrom. V tem trenutku imamo štiri zelo močna orožja, Petra, Timija, Anžeta in Domna," je uvodoma dejal Bertoncelj. Na naslednji prizorišči svetovnega pokala bodo ob Petru in Domnu Prevcu, Anžetu Lanišku in Timiju Zajcu odpotovali še Žiga Jelar, ki si je mesto priskakal z dobrimi nastopi v celinskem pokalu, Anže Semenič in pa prvič letos tudi Jurij Tepeš.

Še najbolj v oči bode odsotnost Ceneta Prevca, ki je bil v zadnjem obdobju konstantno med točkami za svetovni pokal. Bertoncelj je brez dlake na jeziku priznal, da sta Tepeš in Semenič odlična letalca, medtem ko Cene to ni. "Roko na srce, Cene ima težave v fazi leta. V drugem delu precej izgublja. Zlasti Anže in Jurij imata na letalnici višji domet. Cene je odločitev težko sprejel. Gre pa s taktičnega vidika in odločili smo se za preverjene tekmovalce. Takšne odločitve so težke, za tekmovalca sploh, pa tudi za trenerja," je še dodal.