© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
22.12.2019 10:42:57

NORA TEKMA v Italiji! Kranjec je ZELO BLIZU stopničk, Norvežan pa v EKSTREMNIH razmerah do velikega podviga!

Žan Kranjec
Žan Kranjec
Reuters

V Alta Badii v italijanskih Dolomitih kljubujejo slabemu vremenu in bodo skušali izpeljati veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev. Edini slovenski predstavnik na skrajšani Gran Risi Žan Kranjec na zmehčani podlagi ni idealno opravil prve vožnje. Njegov zaostanek 31 stotink sekunde pa ni velik in mu prinaša uvrstitev v prvo deseterico.

Na startnem seznamu je bil tudi Štefan Hadalin. Ker pa bi s startno številko 56 nastopil proti koncu, so se odločili, da vseeno ne bo šel na progo, ki je vedno bolj načeta.

Terenske ekipe organizatorjev so opravile gromozansko delo in ponoči s proge odstranile novozapadli sneg. So se pa vseeno organizatorji odločili za krajšo progo. Tekmovalci so tako ostali brez zgornje strmine slovite Gran Rise, na kateri je Kranjec pred dvema letoma s tretjim mestom osvojil svoje prve stopničke v svetovnem pokalu.

Po prvi petindvajseterici je v vodstvu Norvežan Leif Kristian Nestvold-Haugen (58,69), drugi čas drži Švicar Marco Odermatt (+0,07), tretji čas pa je dosegel Francoz Alexis Pinturault (+0,20). Kranjec je sedmi. Za največje presenečenje je poskrbel Norvežan Aleksander Aamodt Kilde, ki se je s številko 32 zavihtel na peto mesto. 

Druga vožnja bo na sporedu ob 13.00.