© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.12.2019 17:15:24

FAK ima lepo priložnost za STOPNIČKE! Zakaj? Ker se obeta naraščaj...

alesfevzer.com

Tudi vrhunski športniki so samo ljudje in otrok marsikomu obrne življenje na glavo.

Najboljši biatlonec minule sezone in trenutno vodilni tekmovalec v svetovnem pokalu Norvežan Johannes Thingnes Boe je potrdil, da bo izpustil januarske tekme, bržkone tudi generalko pred SP na Pokljuki (23.-26.1.). Postal bo namreč oče. "Mislim, da bom izpustil tri etape svetovnega pokala v januarju (Oberhof, Ruhpolding, Pokljuka op.p.)," je javnosti sporočil 26-letni biatlonec. Vsekakor pa si Boe februarja želi nastopiti na svetovnem prvenstvu v italijanski Anterselvi (13.-23.2.).
"Do prvenstva bom zanesljivo nazaj. Zame je zaradi vseh okoliščin to glavni cilj v sezoni 2019/20. Nastop ta teden v Le Grand-Bornandu pa je verjetno zadnji pred SP," je še dejal mlajši od bratov Boe, ki je letos dobil tri od štirih posamičnih tekem svetovnega pokala.
Prav zaradi januarskega premora Boe trdi, da letos ne bo mogel osvojiti svetovnega pokala. "Manjkal bom na šestih tekmah in tega ni možno nadoknaditi do konca sezone. Sem brez pravih možnosti za kristalni globus," je še dejal Boe.
Nekoliko pa je Boejeve izjave omilil njegov francoski trener Sigfried Mazet, ki skrbi za strelsko pripravo norveških biatloncev. "Bomo videli, kdaj bo njegova žena rodila. Sam se bo odločil, kdaj se bo vrnil v svetovni pokal. Obstaja možnost, da se vrne na Pokljuki, kar vse spremeni. V Oberhofu in Ruhpoldingu pa ga ne bo," je dejal Francoz, prepričan, da bi se Boe lahko vrnil v igro za skupno zmago z uspešnimi nastopi na Rudnem polju.