© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
29.01.2019 22:12:31

Sijajni Hirscher, ampak tudi SIJAJNI KRANJEC! Žanu uspela sanjska vožnja, Štefanu Hadalinu skoraj ...

Reuters

Avstrijec Marcel Hirscher je zmagovalec nočnega slaloma za svetovni pokal v avstrijskem Schladmingu, generalke pred svetovnim prvenstvom na Švedskem. Z najhitrejšima časoma obeh voženj je vpisal že 68. zmago v svetovnem pokalu. Zelo dobro je nastopil tudi Žan Kranjec, ki je s tretjim dosežkom druge vožnje z 28. napredoval na 11. mesto.

Na spektaklu, ki si ga je ogledalo kar 50.000 ljudi, je bil z zaostankom 1,21 sekunde drugi Francoz Alexis Pinturault, Švicar Daniel Yule na tretjem mestu pa je zaostal že 1,60 sekunde.

Hirscher je v Schladmingu ubranil lansko zmago, na tem prizorišču pa je zmagal že tretjič. Več zmag od njega ima tukaj le njegov rojak Benjamin Raich, ki je bil najboljši štirikrat, štiri zmage pa ima teoretično tudi Hirscher, saj je bil tukaj najboljši tudi na svetovnem prvenstvu 2013.

Slovenske nastope je zaznamoval predvsem Kranjec, ki je bil s startno številko 73 zadnji, ki se je v prvi vožnji prebil v finale, nato pa je dobro izkoristil startno številko tri v drugem nastopu in pridobil kar 17 mest. Dobra slalomska predstava je nedvomno tudi lepa popotnica za nedeljski veleslalom v nemškem Garmisch-Partenkirchnu.

Štefan Hadalin, 13. po prvem nastopu, je bil izredno hiter tudi v drugo, a preveč tvegal in v spodnjem delu proge odstopil. Jakob Špik je izpadel že v prvi vožnji.