© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Robert Pogačar
Robert Pogačar
29.01.2019 09:45:12

Jakov FAK je SLABE volje in pravi: 'Rad bi vedel, ZAKAJ je v NAŠI ekipi VEČ BOLEZNI kot v drugih'

alesfevzer.com

Jakov Fak je moral zaradi bolezni izpustiti večino tekem v letošnjem letu.

Izkazalo se je, da bi storil precej bolje, če bi izpustil tudi tisti dve, na katerih je nastopil. Ali bo odpotoval na nadaljevanje svetovnega pokala v Kanado in ZDA, se bodo skupaj odločili po sredinem testiranju na Fakulteti za šport.

Ali zdaj nekoliko z zamikom vašo sedemurno vožnjo na štafetno tekmo v Oberhof in tamkajšnji nastop ocenjujete kot napako ali zgolj splet nesrečnih okoliščin?
Sam lahko le rečem, da sem se odločil tako, kot so me prosili. Rečeno mi je bilo, da je treba odteči štafeto, ker je en tekmovalec ne more, in potem je že bilo tako.

Nikomur, torej niti sebi niti trenerju ali vodstvu, glede tega ničesar ne očitate?
Tudi če bi komurkoli kaj očital, bi bilo to zdaj prepozno. Kar je bilo storjeno, je bilo storjeno. Za nazaj se ne da nič več spremeniti. Je pa to šola za naprej. Če bi se še kdaj ponovilo, bi verjetno ravnal drugače. Tisti, ki se nič ne nauči iz napak, je pač slab učenec.

Imate kakšno konkretno razlago, zakaj je v naši ekipi več bolezni kot v drugih?
To bi rad vedel tudi sam. Sam sem prvi, ki bi to rad vedel in bil več časa zdrav. Žal trenutno še nimamo teh odgovorov.

Pa je to lahko povezano s tem, da imajo v drugih reprezentancah zagotovljeno oskrbo, ki je v naši ekipi nimate?
To je lahko kar logična razlaga. Kaj drugega bi lahko sklepali, ko pri drugih reprezentancah vidimo ljudi, ki so s tekmovalci in jim poskušajo ponuditi čim več. Če imaš dirkalnike, moraš potem imeti tudi servis za dirkalnike. Že če kupiš nov avto in ves čas voziš na visokih obratih, bo brez servisa začel zelo hitro škripati. Pri tem se ne moremo obnašati amatersko. Tudi v NBA je vsakemu lastniku kluba, ki za par milijonov dolarjev kupi nekega igralca, v interesu, da ta igralec vseskozi tekmuje na najvišji ravni. Seveda pri tem dobi vso potrebno oskrbo, eno brez drugega ne gre.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.