© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
26.01.2019 08:55:02

KAKŠEN ZAČETEK DNEVA! Slovenski orli končno ZABLESTELI! Izjemni Zajc v boju za ZMAGO!

Reuters

Končno so zablesteli tudi slovenski smučarski skakalci.

Karavana smučarskih skakalcev se je za ta konec tedna preselila v Azijo, natančneje v japonski Saporo, kjer so slovenski orli končno pokazali zobe. Vseh pet skakalcev, ki si je skozi kvalifikacije priigralo mesto na tekmi, se je namreč uvrstila v finalno serijo! A ne samo to - Slovenija ima po prvi seriji končno spet tudi skakalca, ki se lahko povsem enakovredno bori celo za zmago!

Timi Zajc je namreč po prvi seriji na 3. mestu, potem ko je v prvem skoku skočil oziroma bolje rečeno poletel kar 140 metrov. Slovenski smučarski skakalec je v prvi seriji zaostal le za izjemnim Robertom Johanssonom, ki je z enega zaleta nižje skočil še meter dlje in je z naskokom na prvem mestu ter najboljšim skakalcem letošnje zime Rjojum Kobajašijem, ki je sicer skočil kar 9 metrov manj od Slovenca, a z dveh mest nižjega zaletišča in v slabših razmerah. Norvežan ima na vrhu pred Zajcem 7,6 točk prednosti, Japonec le 0,3 točke.

V finale so se uvrstili torej tudi štirje drugi Slovenci. Anže Semenič je po prvi seriji na 12. mestu, Anže Lanišek je 17., Domen Prevc je 27., Žiga Jelar pa 30.