© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ttk
ttk
23.01.2019 14:29:36

Več kot 700 učencev bo brezplačno smučalo na Rogli

Dobrih 700 učencev iz sedemnajstih osnovnih šol se bo v času med 21. in 25. 01. 2019, brezplačno smučalo na Rogli v okviru vseslovenske akcije Šolar na smuči.

Projekt Šolar na smuči, katerega osnovni namen je popularizirati zimske športe pri otrocih, bo več kot 2300 osnovnošolcem po vsej Sloveniji zagotovil brezplačni dan na enem izmed štirih večjih smučišč v Sloveniji.
Med njimi je tudi Rogla, kjer se po belih strminah podajajo učenci iz Zreč, Slovenskih Konjic, Vitanja, Radeč, Celja, Šentjurja, Dramelj, Blance, Lesičnega, Šmartnega, Trbovelj, Mirne, Črnomlja in Ljubljane.
Hkrati z brezplačno smučarsko vozovnico so mladim smučarjem na voljo tudi učitelji smučanja iz smučarske šole Alpska šola, ki bodo s posebnim programom učenja smučanja začetnikom olajšali prvi stik z alpskim smučanjem.

Rogla_Otroški snežni park_2


Častni pokrovitelj akcije Šolar na smuči - letošnja je že peta zapored - je predsednik Republike Slovenije, njen ambasador pa nekdanji slovenski smučar Jure Košir. V sam projekt se kot partner vključuje tudi slovenska Policija, ki skrbi za varno pot do izbranih smučišč in tudi na smučiščih samih.