© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.12.2018 15:30:35

Vlhovi premierna veleslalomska zmaga na Semmeringu, Ana Drev 24.

Reuters

Petra Vlhova je novo ime med zmagovalkami veleslalomov za svetovni pokal alpskih smučark. Slovakinja se je s četrtim časom prve vožnje v finalu zavihtela na najvišjo stopničko na tekmi na Semmeringu. Nemka Viktoria Rebensburg je bila druga, Francozinja Tessa Worley tretja. Slovenka Ana Drev je zadnji veleslalom v letu 2018 končala na 24. mestu.

Na drugi progi je bila najhitrejša Rebensburgova, deseta po prvi vožnji, ki pa jo je v finalu ujela Vlhova ter se s prednostjo 45 stotink sekunde veselila svoje prve zmaga na veleslalomih v svetovnem pokalu.

Američanka Mikaela Shiffrin, ki je vodila po prvi vožnji, je bila v finalu prepočasna za stopničke. Njen zaostanek 66 stotink sekunde pa je zadoščal za peto mesto. Shiffrinova, ki je v Courchevelu števec zmag premaknila na številko 50, še naprej ohranja prepričljivo vodstvo v skupnem seštevku.

Že v soboto na slalomu bi lahko izkupiček točk premaknila čez številko 1000. Trenutno ima 934 točk, Vlhova na drugem mestu jih je zbrala 488 oziroma 446 manj od vodilne. V veleslalomskem seštevku še naprej vodi danes šesta Italijanka Federica Brignone.

Slovenijo je v drugi vožnji zastopala Ana Drev, ki si je finalno vožnjo zagotovila s 15. časom, za takrat vodilno Shiffrinovo je zaostajala sekundo in tri stotinke. V finalu dosežka ni nadgradila, zaostanek 2,58 sekunde je zadoščal za 24. mesto.