© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
06.03.2018 18:25:35

Glavni trener skakalne reprezentance ODLOČNO o tem, ali postaja DOMEN PREVC novi JURIJ TEPEŠ

Martin Metelko

Le tu in tam še Domen Prevc preseneti slovensko športno javnost s kakšnim dobrim izidom.

Domnu Prevcu se po dveh izvrstnih sezonah v skakalni karavani obeta velik korak nazaj, nekatere pa moti predvsem to, da se 18-letnik dobro znajde zgolj na poletih, ki veljajo za povsem drug šport. 

Še posebej po tem, ko je Janus določil, da se bo Domen reprezentanci priključil šele v Vikersundu na poletih, pred tem pa bo v Oslu, Lillehammerju ter v Trondheimu skakal Timi Zajc, ki letos še 'ne sme' na letalnice.

Tako je na mestu morda primerjava z Jurijem Tepešem, ki je prav tako svoje najbolje izide slavil na velikankah, medtem ko je bil drugje bolj kot ne povprečen. 

686-16-domen prevc mm
Martin Metelko

Takšno namigovanje ni všeč glavnemu trenerju slovenske reprezentance Goranu Janusu, ki je sicer priznal, da se mladenič pošteno lovi, a da bojazni, da bi lahko skakal zgolj na velikih naprava, nikakor ni. 

"Ne, ne gre za to. Pri Domnu smo tokrat gledali na potek dosedanje sezone. Vprašali smo se, kaj lahko pričakujemo na tekmah v Oslu, Lillehammerju in Trondheimu in prišli do zaključka, da ima v tem trenutku večje možnosti v Vikersundu. Samo to, drugih skrbi ni."

Le upamo lahko, da bo Domen Prevc kmalu našel prave občutke in se vrnil boljši in močnejši kot v tej sezoni. Četudi letos zgolj na poletih. 

tepes bobo
Bobo