© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
09.02.2018 10:50:32

Praktično NIHČE ga ne pozna, a ameriški SKAKALEC je še pred prvo tekmo na OI postal velika ZVEZDA!

Reuters

Poznate Caseyja Larsona? Najbrž ne, in niste edini, saj s svojimi dosežki na skakalnicah ni ravno opozoril nase.

Toda vseeno je Larson pred jutrišnjo uvodno tekmo na srednji skakalnici za hip potisnil v drugi plan vse zvezdnike tega športa in tudi ostale udeležence olimpijskih iger. Verjetno se sprašujete, kaj je storil, da mu je to uspelo.

Pravzaprav nič, samo prišel je v Pjongčang in se akreditiral oziroma prijavil na kvalifikacije za prvo skakalno tekmo. To je bilo dovolj. Imenovan je bil namreč za 100.000-ega tekmovalca, ki je v 122-letni zgodovini modernih olimpijskih iger sodeloval na njih.

Do iger v Pjongčangu je na olimpijskih igrah nastopalo 99.983 oseb, kar je pomenilo, da bo 17. na teh igrah pisala zgodovino. Šest novih je nastopilo v tekmovanju dvojih v krlingu, kar je pomenilo, da bo 11. med skakalci postal stotisoči nastopajoči. V kvalifikacijah je imel številko 16, a ker je bil 11. med tistimi, ki na igrah sodelujejo prvič, je bil prav on "tisti".

Tudi njega je vse skupaj presenetilo. "Že da sodelujem na olimpijskih igrah, je noro, zdaj pa še to! Ni slabo za 19-letnika, kaj? Užival bom v vsem skupaj, upam, da mi bo jutri uspel moj najboljši skok doslej," je povedal Larson.