© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
30.01.2018 20:16:38

Zenhauseren in Loesethova zmagovalca mestne paralelne tekme v Stockholmu

Reuters

Švicar Ramon Zenhauseren in Norvežanka Nina Haver-Loeseth sta zmagovalca mestnega paralelnega slaloma v Stockholmu. Za Švicarja je to prva zmaga v finalu, za Norvežanko pa druga.

Zenhauseren je v finalu premagal domačega favorita Andreja Myhrerja, zmagovalca novoletne paralelne tekme v Oslu, tretje mesto je zasedel nemški specialist za to disciplino Linus Strasser. Ta je bil v malem finalu boljši od Luce Aernija, Švicar pa je pred tem izločil avstrijskega šampiona Marcela Hirscherja, ki je na koncu zasedel peto mesto, a še povečal prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je bil njegov največji konkurent Norvežan Henrik Kristoffersen šele deveti.

Pri ženskah je manjkala najboljša slalomistka zadnjih let Američanka Mikaela Shiffrin. Dolgo časa je kazalo, da bo to izkoristila Švicarka Wendy Holdener, dobila je prvo finalno vožnjo, nato pa ob veliki prednosti v drugi storila napako in zmago prepustila Haver-Loesethovi. V boju za tretje mesto je Slovakinja Petra Vlhova ugnala domačinko Frido Hansdotter.

Slovenskih predstavnikov v Stockholmu, kjer se je merilo najboljših 16 slalomistov in slalomistk v svetovnem pokalu, ni bilo.