© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
30.12.2017 15:46:42

Sijajna napoved ORLOV! V generalki pred prvo tekmo novoletne turneje slovenski najstnik TIK POD VRHOM!

Peter Prevc
Peter Prevc
Profimedia

V Oberstdorfu bo čez dobre pol ure na vrsti prva tekma 66. novoletne turneje.

Pred tem pa so organizatorji skorajda brez težav opravili s poskusno serijo, v kateri so slovenski skakalci prikazali toplo-hladno podobo.

Žiga Jelar se z nizkega zaletišča ob močnem vetru v hrbet ni najbolje znašel, saj je pristal pri vsega 91 metrih, s čimer je imel zgolj 44. oceno poskusne serije. Vseeno pa bi napredoval iz para, saj je bil njegov tekmec Jevgenij Klimov še nekaj točk slabši v seštevku.

Povsem ga je v poskusni seriji polomil tudi Anže Semenič, ki je bil najslabši pred generalko (77 metrov), medtem ko je Timi Zajc zares izjemno opravil s svojo nalogo in dolgo časa vodil s skokom dolgim 127,5 metrov, s čimer je prehitel mojstre kot so Kamil Stoch, Andreas Wellinger, Gregor Schlierenzauer in še nekatere druge.

zajc11
Timi Zajc je letos postal prvi smučarski skakalec s točkami v svetovnem pokalu, ki je rojen v tem tisočletju.
wikipedija

Na koncu je bil 17-letnik kar drugi, s čimer se je prerinil v sendvič med oba domačina, prvim Markusom Eisenbichlerjem in tretjim Richardom Freitagom (128 metrov iz mesto nižjega zaletišča). Peter Prevc je pristal pri 114,5 metrih in zasedel 12. mesto v sila skromni in previdni seriji, kar se tiče žirije, ki se je spopadala s spremenljivim vetrom v hrbet. Prevc in Kamil Stoch (10.) sta imela tudi najslabše pogoje med prvo trideseterico.

Tilen Bartol je skočil 119,5 metrov in je imel 22. rezultat poskusne serije. Jernej Damjan se je nastopu v poskusni seriji odpovedal.

694-1-damjan naslovnica mm
Martin Metelko