© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
09.12.2017 20:29:33

Benjamin Karl po poškodbi gležnja vprašljiv za OI

Eden najboljših deskarjev v paralelnih disciplinam, Avstrijec Benjamin Karl, bo morda ostal brez olimpijskih iger v Pyeongchangu. Na treningu v Carezzi se je namreč danes poškodoval, zlomil si je kost v stopalu in poškodoval vezi gležnja. Brez tekem bo vsaj do srede januarja.

Resnost poškodbe so potrdili danes zvečer po pregledu v bolnišnici; 32-letni deskar si je poškodoval kost v stopalu desne noge, pa tudi natrgal dve vezi v gležnju.

Za štirikratnega svetovnega prvaka to pomeni, da bo moral pozabiti na vse tekme prihajajoče sezone svetovnega pokala do sredine januarja, v najslabšem primeru pa bo ostal tudi brez olimpijskega nastopa. Težava namreč ni le poškodba, pač pa tudi izpolnitev norme, k jo morajo v Avstriji deskarji potrditi do 21. januarja.

Smola je za Karla še večja, ker sej poškodoval prav zadnji dan priprav na novo sezono. "Časi na treningih so bili v primerjavi s prejšnjimi leti izjemni," je potožil Karl. Prav zaradi večjih možnosti za olimpijski nastop se ni odločil za zdravljenje z operacijo, ampak bodo stopalo in gleženj obdali le s posebno opornico, ki omogoča delne premike poškodovanega sklepa. "Naredil bom vse, da bom čim prej spet nared za tekme," ni obupal dobitnik dveh olimpijskih medalj (srebro iz Vancouvra 2010 v paralelnem veleslalomu in bron iz Sočija 2014 v paralelnem slalomu).