© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
26.11.2017 13:29:05

Kalebo v Ruki še tretjič na vrh, Sundby z drugim uspehom dopolnil norveški uspeh

Reuters

Norveški smučarski tekač Johannes Kalebo je v Ruki na Finskem poskrbel še za tretjo zmago in se utrdil v vodstvu skupnega seštevka svetovnega pokala. V finišu 15-kilometrske zasledovalne tekme v prostem slogu je 21-letni Norvežan ugnal rojaka Martina Johnsruda Sundbyja za 0,4 sekunde, Rus Aleksander Bolšunov je zaostal sekundo.

V zanimivi tekmi je po polovici vse kazalo, da bo Kalebo zanesljivi zmagovalec, takoj po začetku drugega kroga pa je popustil, kot bi počakal Bolšunova, Sundbya in prvo skupino zasledovalcev, a je v končnici prav ta trojica zmagovalca odločila med seboj, Klaebo pa je v končnici še enkrat potrdil izredne sprinterske sposobnosti.

Slovenija je vpisala še eno veliko ničlo in glede na dosežke v moški in ženski konkurenci bo po sprintu ter distanci v klasiki in prostem slogu na sedežu krovne organizacije v Podutiku veljalo razmisliti, kaj je šlo v pripravljalnem obdobju narobe. Danes je na moški tekmi slovenske barve branil le Miha Šimenc in bil zadnji med uvrščenimi na 84. mestu.

Karavana smučarjev tekačev se bo zdaj na skandinavski turneji preselila v Lillehammer.