© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
14.03.2017 18:45:59

Ilka pometla s konkurenco na treningu smuka

Profimedia

Kako resno misli Štuhčeva na novo zmago v svetovnem pokalu, je pokazala na današnjem treningu. Vsem tekmicah je pokazala tako lekcijo smuka, da so lahko ostale le z odprtimi usti in povešeno čeljustjo ter Ilki čestitale za res izjemno vožnjo. Tekma bo jutri ob 18. uri v Aspnu.

Ilka je odpeljala progo Ruthie oziroma »Ameriški smuk« brez ene same napake in je bila v cilju kar za 1,64 sekunde boljša od do takrat vodilne Nemke Viktorie Rebensburg (obe vozita na smučeh Stöckli). Ob taki izjemni vožnji seveda ni nobenega dvoma, da si je Ilka že pripravila dolarje za dodatno prtljago, ki jo bo imela na letalu za pot v Slovenijo – mali smukaški globus in zelo zelo verjetno tudi superveleslalomski (tekma bo v četrtek ob 16.30).

Na včerajšnjem treningu se je Ilki najbolj približala njena edina današnja tekmica Italijanka Sofia Goggia, ki je že zaostala 0,89 sekunde, na tretje mesto pa se je uvrstila ameriška smučarska zvezdnica Lindsey Vonn (+0,96), ki je še edina zaostala manj kot sekundo za Mariborčanko. Že svetovna superveleslalomska prvakinja Avstrijka Nicole Schmidhofer je zaostala 1,17 sekunde, enak zaostanek pa sta imeli na petem mestu Rebensburgova in v zadnjem času prav cvetoča Italijanka Federica Brignone.

Štuhčeva je torej še enkrat pokazala, da z njo v tej sezoni ni dobro češenj zobati, ter bo skušala še s sedmo zmago v svetovnem pokalu v tej sezoni dokazati, da ji to zimo v hitrih disciplinah nobena ne seže niti do kolen.

Slovenka, ki je že osvojila mali kristalni globus v kombinaciji, ima v seštevku smuka pred prvo zasledovalko Sofio Goggio 97 točk prednosti, to pa pomeni, da ji lahko smukaški globus iz rok spolzi le po čudežu.

Rezultati Štuhčeve v smuku v tej sezoni
1. (Lake Louise)
1. (Lake Louise)
1. (Val d' Isere)
5. (Altenmarkt)
8. (Garmisch)
3. Cortina
1. (SP St. Moritz)
3. (Džongson)