© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.03.2017 12:46:12

Peter Prevc: Z razdraženo glavo po rekordno denarno nagrado!

Peter Prevc
Peter Prevc
Reuters

Slovenski šampion je odlično začel norveško turnejo, na kateri enakovredno štejejo tudi kvalifikacije in kjer delijo precej večje denarce kot drugod.

V petkovih kvalifikacijah je Peter Prevc zaostal le za Andreasom Wellingerjem, s čimer je že drugi v skupnem seštevku turneje, saj, kot rečeno, vanj štejejo tudi kvalifikacije. Gre za turnejo, ki po nekaterih kriterijih presega novoletno. Tudi po finančnem, saj bo zmagovalec dobil kar 60.000 evrov, visoke nagrade pa bodo pripadle tudi ostalim visoko uvrščenim. 

"S tem skokom sem zelo zadovoljen, saj sem po dolgem času naredil napredek v tehniki. Spet sem malo užival v zraku, vesel sem, da mi je v kvalifikacijah uspelo narediti preskok in sem dosegel lep skok. Tokrat kvalifikacijski skok daje večjo težo vsemu skupaj, še bolj sem ga vzel kot tekmo, da sem sam sebe malce preizkusil, testiral, poskusil kaj novega," ob tem poudarja Prevc. 

Ob tem pa je najboljši skakalec lanske zime tudi pojasnil v svojem slogu: "Glavo je bilo treba razdražiti, da vidiš, kaj je še mogoče spremeniti, in to mi je tokrat uspelo." V soboto bo sicer v Oslu na sporedu ekipna tekma, nato pa se bodo fantje serijsko merili na posamičnih na štirih norveških prizoriščih.