© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
07.03.2017 18:15:45

Peter odkrito o bratu Domnu: Zasmilil se mi je

Domen in Peter Prevc
Domen in Peter Prevc
Nikola Miljković

Mladi skakalec se v teh dneh pripravlja po posebnem programu, reprezentanci pa se bo priključil na tretji postaji norveške turneje (Raw Air).

Če ima kdo boljši vpogled v težave mladega skakalca, ki je tako blestel na začetku sezone, je to zagotovo njegov brat Peter. 

Tudi njega je ganilo to, kar se dogaja z Domnom. Beseda je torkovi tiskovni konferenci kakopak nanesla na brata Domna, ki je v zadnjem času skakal zelo slabo in se mučil tako rekoč ob vsakem skoku, četudi je na tleh, kot je dejal Goran Janus, deloval zelo dobro.

domen prevc 1
Domen Prevc
Tit Košir

Tudi Peter ob neuspešnem skakanju mlajšega brata ni ostal ravnodušen. "Domen se mi je kar malo zasmilil, ker mu ne gre, še posebej ker sem opazil, da se trudi, poskuša vse in dela vse tako, kot je treba."

Prvič odkar skupaj skačeta mu je ponudil tudi nasvet. 

"Rekel sem mu, naj skoči sproščeno, pa mu niti to ni šlo. Odločili so se, da ga pošljejo domov, nakar sem mu dejal, naj se konkretno spočije in v miru pripravi. To je vse, kar sva si povedala. Mislim, da je bilo prvič, da sem mu dal kakršenkoli nasvet glede skokov, saj je sicer Gorazd Bertoncelj tisti, ki ga najbolj pozna in ga zna tudi najbolje usmeriti," je še zaključil Peter, očitno zaskrbljen zaradi Domna, ki od poletov v Oberstdorfu dalje ne najde prave forme.

peter prevc
Profimedia