© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
24.02.2017 13:29:52

Slovenija se veseli: Po zmagi Boštjana Klineta temperaturo dodatno dviguje tudi Ilka Štuhec!

Reuters

Ilka Štuhec vodi po prvem delu alpske kombinacije za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani. Štuhčeva je ubrala najhitrejšo linijo na superveleslalomski progi za prepričljivo vodstvo. Drugi čas je vpisala Italijanka Federica Brignone (+0,52), tretja je Avstrijka Michaela Kirschgasser (+0,69). Druga Slovenka Maruša Ferk je šesta (+1,21).

V švicarski Crans Montani so za 45 minut prestavili start druge alpske kombinacije za svetovni pokal alpskih smučark. Za preložitev starta superveleslaloma, tekmovalke so tekmo začele ob 11.30 z nižjega startnega mesta oziroma rezervnega starta, so se odločili, ko so prve tri tekmovalke tekmo končale že v zgornjem delu.

Po treh odstopih se je sestala tekmovalna komisija in se odločila za prekinitev tekme ter poznejši začetek z nižjega starta. Žrtev slabe snežne površine je bila tudi najboljša Slovenka Štuhčeva, ki pa je v skladu z odločitvijo tekmovalne komisije dobila še eno priložnost oziroma se njenega odstopa ne bo upoštevalo. Štuhčeva nove priložnosti ni zapravila ter je vpisala najhitrejši čas. Za Štuhčevo je odstopila tudi Francozinja Tessa Worley, ki pa je odstopila tudi ob ponovljenem startu.

Tekmovalke bodo zdaj daljše superveleslalomske smuči zamenjali za krajše slalomske. Začetek slalomskega dela kombinacije je predviden za ob 14.30.

Štuhčeva je v Val d'Iseru dobila prvo kombinacijo v tej sezoni, ki je bila sestavljena iz smuka in slaloma. Kombinacijo na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu je po drugem času na smuku končala brez uvrstitve po odstopu na slalomski progi. Po tem odstopu je na specialnem smuku premagala vso konkurenco za smukaško zmago in karierni prvi osvojeni naslov smukaške svetovne prvakinje.

V Crans Montani bo v soboto superveleslalom, v nedeljo pa še ena kombinacija.