© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Tamara Kedačič
Tamara Kedačič
06.02.2017 10:06:23

Boštjan Kline - ganljiva izpoved neustrašnega smukača: Očetovo smrt sem sprva potlačil

Najboljšega slovenskega smučarja zadnjih let smo večinoma poznali kot neustrašnega smukača, ki se rad spušča tudi po najbolj divjih in nevarnih progah na svetu.

Petindvajsetletnega smučarja smo pred odhodom v švicarski St. Moritz obiskali v pripravljalni bazi v Strunjanu, kjer se je skupaj s svojimi reprezentančnimi kolegi in v družbi žene Neže in sina Jake pripravljal na vrhunec letošnje sezone.

A tokrat z njim nismo klepetali o pričakovanjih v hitrih disciplinah, temveč je beseda tekla o njegovi življenjski zgodbi, o vzponih in padcih, o lekcijah, o ljubezni in družini in predvsem o njem samem.

Boštjan Kline je na svet prijokal pred skoraj šestindvajsetimi leti, natančneje 9. marca 1991, svoje otroštvo pa je preživljal v Mariboru. "Do desetega leta sem sicer živel v Račah pri Mariboru, toda ker se je moja mama vsak dan vozila v službo v Maribor in ker je tam šolo obiskoval tudi moj starejši brat, smo se preselili k babici."

"Ko sta stara starša umrla, smo nato mi živeli v njuni hiši," nam je povedal Boštjan, ki se je ob prihodu nasmejal, ko je sedel v vijoličasti naslanjač v barvah mariborskih nogometašev, za katere stiska pesti. Obdobje otroštva je bilo zaznamovano predvsem z igro, preživljanjem prostega časa v naravi in seveda s športom, ki je, odkar pomni, del njegovega vsakdana. "Od jutra do večera sem bil zunaj, se igral s prijatelji, podoben življenjski slog imam še danes ..."

CELOTEN POGOVOR O ŠIROKI PALETI TEM SI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI ŠTEVILKI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TEJ POVEZAVI.