© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
03.02.2017 20:06:37

Domen: Adrenalin porabil pri igricah! Peter: Očitno sem se res zelo postaral

Domen Prevc
Domen Prevc
Arsen Perić

Domen in Peter Prevc sta na treningih in v kvalifikacijah pokazala, da bo z njima treba računati na samem vrhu.

Na treningih in kvalifikacijah sta dosegla dve najboljši znamki, daljši je bil zgolj Stefan Kraft, ki je na prvem treningu pristal pri 229 metrih.

Domen je dobil drugi skok za trening z 221 metri ob svojem komaj drugem poletu v karieri. Po prvem dnevu skakanja je bil razumljivo zadovoljen, a ne brez kritičnega pogleda na jutrišnjo prvo tekmo pred kamerami RTV Slovenija.

"Zame je bil večji 'vau', ko sem šel kot mladec prvič na 60-metrsko skakalnico. Tukaj pa ne vem, morda sem ves adrenalin iz sebe dal že prejšnji večer, ko sem igral igrice na računalniku," je prvi skok pospremil Domen, ki je nato v drugem že bolje čutil zrak v Oberstdorfu.

"Vsekakor je ena nova izkušnja, bilo je v redu. Od začetka, ko sem prišel z mize, sem si rekel, 'evo, to pa gre'. Potem v drugem delu, ko sem dal roke nazaj, kar ne bi smel, je bilo prisotne nekaj jeze. Za prvo tekmo so tako še rezerve. Kaj lahko pričakujete od mene? Vesel obraz, to je to."

peter prevc
Arsen Perić

No, Peter pa je bil najboljši v kvalifikacijah, kjer Stefan Kraft in njegov mlajši brat nista skakala. Tudi Peter je imel od začetka nekaj težav, razlog pa milo rečeno humorističen. 

"Ja, danes mi je dan kar solidno uspel. Priznam, pred prvim skokom me je bilo zelo strah, ne vem, kdaj me je bilo nazadnje tako strah. Očitno sem se res zelo postaral."

Ko je strah premagal, pa je bilo vse videti precej bolje. "Potem pa je šlo. Videl sem, da ni bil bavbav, ko smo vedeli, kaj je treba spremeniti. Šlo je v redu. Morda je bilo le nekaj težav pod smučmi po odskoku, ampak vse je super."

Jutri ob 16. uri nas vsekakor čaka zelo zanimiva in razburljiva preizkušnja.