© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
zu
zu
30.12.2016 12:09:09

Četrtkova nesreča na skakalnici v Ljubnem: Kakšno je stanje nesrečnika in kaj je botrovalo nesreči?

V torek se je na preizkusu skakalnice v Ljubnem poškodoval slovenski smučarski skakalec.

Že včeraj smo poročali, da se je na smučarski skakalnici v Ljubnem poškodoval skakalec. Posredovali so reševalci NMP Mozirje, ki so poškodovanega oskrbeli, nato pa ga je prevzela enota Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki ga je s helikopterjem slovenske vojske prepeljala v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Poškodba sicer ni bila hujše narave, saj je nesrečni skakalec že doma, vseeno pa bo potreboval vsaj nekaj tednov počitka. Pri padcu si je namreč zlomil ključnico, funkcionalno pa je na srečo povsem v redu.

Do nesreče je prišlo na preizkusu skakalnice pred petkovo tekmo smučarskih skokov v okviru pokala Cockta, kako je prišlo do tega nesrečnega dogodka, pa je pojasnil predsednik organizacijskega komiteja Rajko Pintar. "Skakalnica je bila odprta. Danes na Ljubnem poteka pokal Cocta v kategorijah 16, 18, 20, člani in članice. En dan prej ponavadi klubi pridejo na preizkus skakalnice. To so neuradne informacije, ampak skakalcu iz Kranja se je pašček odpel ali strgal in je padel," je za spletno stran zurnal24.si povedal Pintar.