© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
26.12.2016 12:00:59

Stavnice so se odločile - zmagal bo Domen

Reuters

Potem ko je v prejšnji sezoni Peter Prevc prekinil sedem let trajajočo prevlado Avstrijcev na novoletni skakalni turneji in po sezoni 1996/97, ko je slavil Primož Peterka, Sloveniji še drugič priskakal skupno zmago na štirih skakalnicah, je tokrat prvi favorit Domen Prevc.

Praktično vse svetovne stavnice 17-letnega Domna, ki je v tej sezoni dobil štiri od sedmih tekem in prepričljivo vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala, postavljajo v vlogo prvega favorita za zmago na turneji.

Če bi na skupno zmago Domna položili 1 evro, bi ob ugodnem razpletu dobili približno 2,7 evra. Ob vložku 100 evrov bi torej v žep pobasali 270 evrov.

Večji zaslužek ponuja prvi tekmec mladega Slovenca in najmlajšega med brati Prevc Norvežan Daniel-Andre Tande, ki ima stavno kvoto, podobno kot Poljak Kamil Stoch, malo več kot 5. Na šestem oziroma sedmem mestu (odvisno od stavnice) se nahaja Peter Prevc, ki bi s ponovitvijo dosežka iz prejšnje sezone pričarala že precej večjih zaslužek (kvote med 12 in 15).

Peter Prevc, ki v tej sezoni nikakor ne najde pravega občutka, je v prejšnji osvojil novoletno turnejo s štirimi zmagami - v Garmisch-Partenkirchnu, Innsbrucku in Bischofhofnu.

Prva tekma novoletne turneje bo v petek v Oberstdorfu, druga tradicionalno na prvi dan novega leta v Garmisch-Partenkirchnu, avstrijski preizkušnji pa bosta 4. 1. v Innsbrucku in 6. 1. v Bischofshofnu.

V skupnem seštevku svetovnega pokala vodi Domen Prevc s 540 točkami, na drugem mestu je Daniel -Andre Tande s 382 točkami, tretji pa je Avstrijec Stefan Kraft (331).