© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
16.11.2016 15:54:05

Hofer: Skromnost in poštenost sta pred tekmovalnostjo

Walter Hofer
Walter Hofer
www.fis-ski.com

Walter Hofer, ki vlogo direktorja svetovnega pokala v smučarskih skokih opravlja že od leta 1992, je za spletno stran www.fis-ski.com spregovoril o novostih pred novo sezono.

Glavna novica pred sezono je ta, da posebnih sprememb v pravilih pravzaprav ni. Več jih je na skakalnicah, saj so pred novo sezono obnovili ali vsaj opravili določene popravke kar na devetih prizoriščih, ki bodo v koledarju nove sezone. Novosti bodo skakalci tako deležni v Ruki, Klingenthalu, Engelbergu, Zakopanih, Oberstdorfu (letalnica), Pjongčangu, Lahtiju, Trondheimu in Vikersundu. Kot vrhunce sezone je Hofer izpostavil turnejo štirih skakalnic, SP v Lahtiju, novo serijo "Raw Air", ki bo potekala na Norveškem, ter tudi borbo za skupni globus v svetovnem pokalu.

In kaj je po mnenju Hoferja tisto, kar smučarske skoke dela popularne in jim omogoča visoke TV rejtinge: "Skakalci so športniki, za katere je značilna skromnost in poštenost. Osredotočeni so bolj na športne dosežke in izzive kot na medsebojno konkurenčnost in tekmovalnost, kar je ljudem všeč. Organizatorji in nacionalne zveze naredijo vse, da tekme izpeljejo kar najbolje. Tudi TV in drugi mediji naredijo veliko za promocijo tega športa. Tu je tudi dobro vzdušje, za katerega znajo poskrbeti navijači skakalcev."