© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.11.2016 15:35:36

Feuz ima spet zdravstvene težave

Profimedia

Beat Feuz, švicarski alpski smučar, specialist za hitri disciplini, nikakor ne sestavi sezone brez zdravstvenih težav. Dobitnik bronaste kolajne v smuku iz zadnjega svetovnega prvenstva v Vailu je moral tudi pred začetkom letošnje sezone v hitrih disciplinah prekiniti trening v Koloradu, razlog je paraliza desnega obraznega živca.

"Zaenkrat o njegovi poškodbi ne moremo veliko govoriti, lahko samo rečemo, da trenutno na snegu ne more trenirati. Vzroka, zakaj se mu je to pojavilo, ne poznamo, upamo, da bodo več povedale podrobnejše preiskave na nevrološki kliniki v Denverju," so sporočili iz švicarskega tabora in dodali, da je Feuz podobne težave že imel pred 15 leti, takrat je izpustil 14 dni treninga.

Devetindvajsetletni smučar ima v svetovnem pokalu sedem zmag in 22 uvrstitev med najboljše tri, njegova zbirka uspehov pa bi bila še večja, če ne bi imel zdravstvenih težav. Lani je začetek sezone izpustil zaradi strgane Ahilove tetive, pred tem se je praktično vsako sezono ukvarjal s poškodbami kolena, po sezoni 2012, v kateri je osvojil drugo mesto v seštevku svetovnega pokala, je sezono 2013 v celoti izpustil.