© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
02.09.2016 13:58:16

Podpora Pokljuki za organizacijo svetovnega prvenstva v biatlonu leta 2020 ali 2021

Arsen Perić

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport RS Maja Makovec Brenčič se bo 3. in 4. septembra na povabilo odbora za kandidaturo Pokljuka 2020/2021 pri Smučarski zvezi Slovenije udeležila 12. rednega kongresa Mednarodne biatlonske zveze (IBU) v moldavskem Kišinjevu. Na kongresu bodo izbrali gostiteljici svetovnih prvenstev 2020 in 2021.

Za organizacijo svetovnega prvenstva se poteguje tudi Pokljuka in namen udeležbe ministrice na omenjenem kongresu je podpora tej kandidaturi, so sporočili iz ministrstva.

Ministrica bo v podpori kandidaturi Pokljuke med drugim izpostavila, da je šport v Sloveniji zelo pomemben ter da Slovenija še zlasti spodbuja in podpira športno udejstvovanje mladih. Naša država je še posebej ponosna na bogato tradicijo zimskega športa, tako z vidika vrhunskih športnikov kot tudi z vidika organizacije svetovnih športnih dogodkov. Ne le v alpskem smučanju in smučarskih skokih, tudi v biatlonu se lahko ponaša z odličnimi rezultati naših športnikov.

Slovenska vlada je obljubila vso podporo kandidaturi Pokljuke in zagotavlja, da bo do svetovnega prvenstva v biatlonu leta 2020 oziroma 2021 nared vse potrebno za izvedbo tega prvenstva na najvišji ravni.

Ob robu kongresa sta predvideni srečanji ministrice Maje Makovec Brenčič z moldavsko ministrico za izobraževanje Corino Fusu ter moldavskim ministrom za mladino in šport Victorjem Zubcujem.