© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Andrej Miljković
Andrej Miljković
22.03.2016 08:54:53

Goran Janus: Tuje ponudbe me ne zanimajo. Srečen sem tukaj!

Če bi šlo za drugačen šport na drugačnem trgu, bi bila razprava povsem odveč. Ne bi se spraševali, ali bo glavni trener slovenske skakalne reprezentance odšel v tujino, temveč bi se spraševali le to, kam in za koliko bo odšel.

Glede na okoliščine bi bil donosen odhod preprosto samoumeven, medtem ko so skoki toliko specifični, da se debate o morebitnem tujem zanimanju za slovenskega strokovnjaka in posledičnih ponudbah na njegovem naslovu preprosto morajo razviti. Skakalni krogi so enotni, v zagotavljanju so si edini: Slovenija ima dva fenomena. Podvigi in zasluge Petra Prevca ne bi mogli biti bolj očitni. Nato pa je tu mož, ki je že po definiciji bolj v ozadju in bi glede na karakter tam najrajši tudi ostal. A seveda ne more.

Tudi trener Janus je postal junak in zvezda vsega, kar se je na skakalnicah in letalnicah zgodilo v zadnjem času. Več kot zasluženo. In več zasluženo za njim norijo povsod, kjer si želijo podobnega skakalnega preporoda. Janus nima nič proti, če ga o tem pobarate. Samozavestno se postavi, pogleda v oči z vso odločnostjo in vso samozavestjo tega sveta ter brez ovinkarjenja spregovori s povsem mirnim glasom ...

CELOTNO ZGODBO IN ODLOČNA POJASNILA GORANA JANUSA SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN.