© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
05.03.2016 16:43:35

Slovenski orli ostali brez tekme, sobotni spored v Visli odpovedan

Nikola Miljković

Organizatorji svetovnega pokala v Visli so morali odpovedati drugo posamično preizkušnjo tega konca tedna.

Spored je vseskozi ogrožal premočan veter, ki ni dopuščal izpeljave tekme, na kateri bi nastopilo vseh 59 tekmovalcev, saj je bila ob 14.30 odpovedana že kvalifikacijska serija. Tako se je napoved vremonoslovcev za soboto izkazala za natančno.

Peter Prevc in kolegi v slovenski reprezentanci tako ne bodo mogli izboljšati uvrstitev z včerajšnje tekme, ki jo je dobil Roman Koudelka pred Kennethom Gangnesom in Noriakijem Kasaijem. Najboljši v skupnem seštevku svetovnega pokala je bil peti, potem ko je v finalu nadoknadil osem mest.

Naslednje preizkušnje v svetovnem pokalu bodo prihodnji konec tedna v nemškem Titisee-Neustadtu, kjer bo Peter Prevc lovil preostale rekorde Gregorja Schlierenzauerja, ki jih v tej sezoni še ni dosegel. Za zdaj je Avstrijca izenačil po zmagah v eni sezoni (13).

Za zdaj ima štiri posamične tekme pred koncem Prevc 1943 točk, kar pomeni, da mu do Schlierenzauerja manjka še natanko 140 točk. Če bi ob tem v tej sezoni dosegel še dve uvrstitvi na oder za zmagovalce, bi Avstrijca dohitel tudi v tej razvrstitvi (20), saj za zdaj 23-letnik iz Dolenje vasi ostaja pri 18.