© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
03.03.2016 17:26:56

Prevc tudi v Visli med najboljšimi na treningu, Domen soliden

Domen in Peter Prevc
Domen in Peter Prevc
Nikola Miljković

V Visli se bo že jutri zvečer začel tekmovalni del konca tedna na skakalnici Adama Malysza. Danes so tekmovalci aktivni na uradnih skokih za trening, ter kasneje še v kvalifikacijah.

Poljska te dni gosti najboljše skakalce z zmagovalcem svetovnega pokala Petrom Prevcem na čelu. Jutri in v soboto bosta na sporedu že 25. in 26. posamična preizkušnja sezone, po kateri bo jasno, ali lahko 23-letni skakalec iz Dolenje vasi že poseže po rekordih, ki jih je pred sedmimi leti spisal Gregor Schlierenzauer

Po treningih sodeč bo znova v boju za najvišja mesta dobitnik velikega kristalnega globusa Peter Prevc, ki je v prvem skoku za trening zmogel sedmo točkovno bero serije s 125,0 metri, v drugem je bil boljši in se še bolj spoznal s skakalnico, kjer je lani osvojil drugo mesto. Znova je pristal pri 125 metrih in imel tretjo oceno treninga. V drugi seriji je bil znova soliden tudi Domen Prevc, ki je skočil 125,5 metrov in zasedel 12. mesto. Šestnajstletnik iz Dolenje vasi je bil nekaj časa odsoten, saj je bil dejaven na Mladinskem svetovnem prvenstvu v Rašnovu.

prevc re
Reuters

Na prvem treningu je bil od preostalih slovenskih orlov najboljši povratnik v svetovni pokal Domen Prevc, ki je skočil 123,5 metrov, Jurij Tepeš je bil meter krajši, medtem ko so malce bolj zaostali Anže Lanišek (117,0 metrov), Robert Kranjec (116,0 metrov) in Jaka Hvala (113,0) metrov.

V drugi seriji za trening so bili preostali slovenski orli zelo zadržani. Dosegli so naslednje daljave. Jurij Tepeš je skočil 116,5, Anže Lanišek 116, Jaka Hvala 115, Robert Kranjec pa zgolj 114 metrov. Na prvem treningu je bil daleč najboljši Johann Andre Forfang (131,5 metrov), ki pretekli konec tedna ni nastopal v Kazahstanu, na drugem pa Kenneth Gangnes, ki je imel pred Prevcem prednost 1,1 točke. Med njiju se je uvrstil še Michael Hayböck.