© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
su
su
21.02.2016 16:03:48

Najboljši od Slovencev znova Prevc, ampak Domen

vszi

V Lahtiju je končana prva serija tekme za svetovni pokal v smučarskih skokih. Organizatorji so morali zaradi vetra prestaviti tekmo z večje na manjšo napravo.

Finska pač ostaja zakleta. Peter Prevc je v prvi seriji tokrat razočaral. Uvrstil se je šele na 22. mesto in zaostal za pričakovanji. Najboljši od slovenskih orlov je bil Domen Prevc. S skokom dolgim 92,5 metrov je v zahtevnih pogojih prvo serijo sklenil na 10. mestu.

Po prvi seriji vodi petkov zmagovalec Michael Hayböck, ki je zmogel 98,5 metrov in ima štiri točke prednosti pred Andreasom Wankom in še nekaj več pred Takujem Takeučijem

Pri ostalih slovenskih orlih bo znova zaznati nekaj slabe volje. V finale se je poleg obeh bratov Prevc uvrstil le Jurij Tepeš, ki je pristal pri 90,5 metrih in zasedel 24. mesto.

Za finalno serijo so bili prekratki Jaka Hvala, ki je za las ostal brez uvrstitve med najboljših 30 s skokom dolgim 87,5 metrov (31.), Andraž Pograjc, ki je osvojil nesrečno 33. mesto, Anže Lanišek in Robert Kranjec pa sta drugo tekmo v deželi tisočerih jezer končala na 34. oziroma 49. mestu.